Stomatologie
copii

Stomatologia copilului este diferită de stomatologia adultului. Încă din copilărie se pot preveni anumite modificări dentare, motiv pentru care monitorizarea sănătății orale a copilului este esențială. Vizitele regulate la stomatolog, încă de la apariția primilor dinți, influențează în bine zâmbetul, sănătatea orală a viitorului adult și educația lui.

Str. Gheorghe Lazăr nr. 9
Corp H, Etaj 2, Timișoara

Luni - Vineri
9.00 - 20.00

WhatsApp 1

Cu ce probleme stomatologice
se confruntă copiii?

 • dinți înghesuiți
 • infecția gingivală
 • ocluzia (mușcătura) incorectă
 • carii
 • probleme în masticație
 • pierderea timpurie a dinților
Probleme stomatologice

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Vino cu copilul tău la un control pentru a depista din timp posibilele probleme.

Copilul tău e unic iar dinții lui sunt la fel. Vino să vezi în ce fel și se dezvoltă dantura, ca să știi din timp dacă e nevoie să fie luate măsuri corective.

Programează-te azi și asigură-i copilului sănătatea dinților.

Vreau o programare

Ce servicii stomatologice pentru copii îți oferim

Considerăm că tratamentul adresat copiilor necesită o atenție deosebită, deoarece primele vizite ale micuților la cabinet le influențează încrederea în sistemul stomatologic. De aceea, înainte de a porni orice tratament pedodontic, încercăm să găsim, alături de părinți, calea de comunicare potrivită fiecărui mic pacient în parte.

Iată ce servicii pedodontice îți punem la dispoziție:

Examinare și diagnosticare

Consultația este primul pas în stabilirea relației de încredere între copilul dumneavoastră și medicul stomatolog. În urma consultației:

 • copilul se va obișnui cu atmosfera unui cabinet dentar și cu ceea ce se întâmplă acolo
 • va învăța despre igiena corespunzătoare a dinților
 • medicul va pune un diagnostic și recomandă pașii necesari pentru rezolvarea problemei

Sigilarea dinților permanenți

Sigilarea dentară reprezintă o metodă de prevenție a cariei dentare. Procedura este sigură și nedureroasă și este recomandată micilor pacienți între 6-14 ani. Aceasta presupune aplicarea unei rășini protectoare pe suprafața superioară a dintelui, drept barieră în calea resturilor alimentare. Astfel, aceste sigilii previn apariția cariilor în proporție de până la 90%.

Aparate dentare

Aparatele dentare au rolul de a corecta anomaliile danturii prin aplicarea unei presiuni asupra dinților, pentru a-i aduce într-o poziție corectă. La un copil, aparatul dentar poate ameliora/ rezolva problemele de dezvoltare ale oaselor maxilare, ale arcadelor dentare, discrepanțele dintre mărimea dinților și poate aduce dinții permanenți mai aproape de poziția lor corectă.

Aparate dentare copii

Purtate numai noaptea, aparatele nepermanente pot rezolva cele mai multe probleme.

Curățarea dinților

Acest proces presupune curățarea dinților și eliminarea plăcii bacteriene, acea peliculă de pe smalțul dinților și de sub gingie care se formează atunci când resturile alimentare nu sunt îndepărtate de pe suprafața dinților. Placa bacteriană poate duce la formarea cariilor, favorizează apariția gingivitei și a mirosului neplăcut din gură.

Tratarea cariilor și a altor probleme

Tratarea cariilor dentare presupune mai mulți pași, în funcție de gravitatea acestora: dacă leziunea are deja forma unei cavități sau este incipientă, dacă este vorba de o carie nou apărută (primară) sau una cu probleme mai vechi (secundară) etc.

Totuși, cea mai bună metodă de tratament atunci când vine vorba de carii este profilaxia dentară (prevenția), care implică proceduri ce pot fi realizate atât în cabinetul stomatologic, dar și acasă.

Extracții dentare

Extracția dentară este o intervenție chirurgicală care are drept scop îndepărtarea unui dinte care nu mai poate fi salvat printr-un tratament stomatologic. Procedura se efectuează, de cele mai multe ori, după realizarea unei radiografii și după aplicarea unui anestezic. La copii este suficientă folosirea unui spray anestezic.

Fluorizare

Acest procedeu stomatologic pentru copii constă în aplicarea pe dinți a unui gel cu fluor, care contribuie la întărirea smalțului. Astfel, dantura celui mic este protejată împotriva plăcii bacteriene și se poate preveni apariția cariilor.

Fluorizare

Fluorizarea timpurie face minuni pentru sănătatea și rezistența dinților

Prevenirea apariției cariilor și igiena orală

Pentru a preveni apariția cariilor și a menține o igienă adecvată, cei mici trebuie să se spele pe dinți zilnic, de cel puțin două ori pe zi, cu o pastă de dinți care conține fluor. Pentru a îndepărta eficient toate resturile alimentare, cei mici pot folosi o apă de gură special destinată copiilor.

De asemenea, pentru a diagnostica la timp eventualele probleme și a verifica starea danturii, copiii au nevoie de un control stomatologic de două ori pe an.

Prevenire și igiena orală

Chiar și înainte de apariția dinților gingiile trebuie masate pentru a le hrăni și a ajuta viitorii dinți să iasă cât mai drepți.

Prețurile serviicilor stomatologie la copii

Clinica noastră dispune de echipamente de ultimă generație și de o echipă de profesioniști. Verifică prețurile serviciilor stomatologice pe care ți le oferim și fă acum o programare pentru a-i oferi copilului tău accesul la un zâmbet frumos și sănătos.

Vezi prețuri

De ce să alegi serviciile Smile Vision?

Știm că rolul nostru nu constă doar în elaborarea și aplicarea tratamentelor pedodontice, ci se extinde în educarea copiilor legat de îngrijirea corectă a dinților.

Treptat, copiii trebuie să dobândească tehnicile necesare pentru a-și îngriji singuri și într-un mod corect dinții, iar în acest proces, alături de părinți, noi, medicii dentiști, avem un rol esențial. De aceea, echipa noastră nu se rezumă la efectuarea tratamentelor de pedodonție, ci se străduiește să găsească întotdeauna calea pentru a-i educa legat de:

 • prevenirea cariilor și afecțiunilor gingivale
 • controlul plăcii bacteriene
 • indicații pentru periajul dentar și igiena bucală corectă

Vino la o consultație și află mai multe
despre sănătatea dinților lui!

Vreau o programare

Medicii noștri

Cosmina Dușan

Cosmina Dușan

Pedontologie