Implant
dentar

Pierderea dinților reprezintă una dintre problemele frecvente cu care se confruntă pacienții vârstnici dar și persoanele tinere. Dacă în trecut era mai dificil să înlocuiești un dinte, mai mulți, sau toți dinții lipsă, în prezent, stomatologia modernă oferă pacienților posibilitatea de a înlocui orice dinte pierdut.

Clinica noastră oferă servicii de implant dentar iar mai jos poți afla toate detaliile despre acest proces.

Str. Gheorghe Lazăr nr. 9
Corp H, Etaj 2, Timișoara

Luni - Vineri
9.00 - 20.00

WhatsApp 1

Ce este și în ce constă implantul dentar?

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Actualele tehnici ne permit să realizăm implantarea unui dinte artificial indiferent de situația care a condus la pierderea celui natural.

Implantul dentar este un dispozitiv artificial din titan, confecționat pentru a înlocui rădăcina dintelui care lipsește și se folosește ca suport pentru coroane, proteze fixe și mobile. Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un dinte nou. Astfel, poți redobândi un zâmbet funcțional și sănătos.

Doresc mai multe informațiii despre tratamentul cu implant dentar

Avantaje și dezavantaje ale implanturilor dentare

Tratamentele cu implanturi dentare sunt cele mai bune soluții pentru înlocuirea dinților lipsă.

Dezavantajele tratamentelor cu implanturi dentare sunt asociate cu riscurile care pot apărea în urma intervenției. Aceste riscuri apar rar și sunt ușor de tratat.

Avantaje

Dezavantaje

 • oferă o estetică și o funcționalitate naturală
 • nu necesită prepararea dinților vecini, ca în cazul protezării clasice
 • prezența implantului nu-i permite osului și gingiei să se resoarbă
 • implanturile oferă stabilitate și redau în scurt timp toate funcțiile dinților
 • durată de viață lungă
 • posibilitatea infectării implantului
 • în cazul în care nu există suficient volum osos în jurul dintelui pierdut, procedura ar putea eșua, din cauza lipsei de suport pentru implant
 • mici leziuni ale nervilor din jurul implantului
 • posibilitatea ca implantul să fie respins de către organism
 • bruxismul și fumatul reprezintă principalii factori de risc în cazul acestor proceduri. Acestea îngreunează procesul de vindecare și necesită precauții suplimentare.

Tipuri de implant dentar folosit în clinica Smile Vision

MIS (Make It Simple)

Sistemul de implanturi dentare MIS (Make It Simple) sunt fabricate în Israel. Implanturile MIS sunt printre cele mai populare implanturi dentare, deoarece oferă o adaptare perfectă, indiferent de scenariul întâlnit de medicul stomatolog. Chiar și cazurile cele mai complicate își găsesc o rezolvare simplă și rapidă, cu rezultate de nivel înalt inclusiv din punct de vedere estetic.

MIS Implants Technologies are o experiență de peste 20 de ani în proiectarea și fabricarea de implanturi dentare, fiiind recunoscute și renumite în materie de soluții inovatoare în industria implantului stomatologic.

MegaGen

Sistemul de implant MegaGen îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate. Implanturile MegaGen implică un tratament minim invaziv. Cu implanturile MegaGen sunt obținute rezultate bune într-o perioadă mai scurtă de timp.

Ele sunt realizate dintr-un aliaj din titan, un metal biocompatibil cu organismul uman și care nu provoacă reacții alergice. Fuziunea cu osul se realizează rapid datorită suprafeței implantului acoperită cu ioni de calciu. De asemenea, designul asigură o stabilitate excepțional de bună implantului.

Dentium

Implantul dentar Dentium este produs în Coreea, fiind distribuit în peste 70 țări și acreditat ISO. Îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate impuse în materie de dispozitive medicale.

Acesta se remarcă atât prin design, cât și prin funcționalitate, oferind pacienților osteointegrare superioară, demonstrată în numeroasele studii clinice realizate până în prezent. Suprafața S.L.A. asigură o conexiune perfectă între implant și os, contribuind la prezervarea țesuturilor.Bredent

Sistemul Bredent este lider mondial în ceea ce privește implanturile dentare din clasa premium, fiind fabricat în Germania. Acesta oferă garanția unor materiale de calitate, ce sunt ușor acceptate de către organism, dar în același timp ne ajută să oferim soluții de tratament în cazuri complicate sau ușoare. Tipurile de implant oferite de Bredent se pretează tuturor cazurilor posibile.

Sistemul de implanturi dentare de la Bredent oferă mai multe tipuri de tratament, inclusiv renumitul sistem Fast and Fixed, folosit pentru a înlocui proteza mobilă cu dinți ficși în 24 de ore.

Sistemul de implanturi potrivit depinde de problemele dentare cu care se confruntă pacientul. Recomandarea se va face în funcție de volumul țesutului osos observat în urma investigațiilor radiologice, de restul danturii, dar și de nevoile pacientului.

Sisteme de implanturi pentru toți dinții lipsă

Sky Fast & Fixed de la Bredent

Soluția de protezare de tip Sky Fast & Fixed de la Bredent este o metodă de reconstrucție totală a danturii ce se adresează pacienților fără dinți sau cu dinți bolnavi ce nu mai pot fi salvați.

Procedura presupune inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrării provizorii în 24 de ore.

Osteointegrarea implanturilor dentare se face cu ușurință, iar tehnica PRF pe care o folosim asigură o vindecare mai rapidă decât în mod obișnuit.

Avantajul folosirii soluției de protezare tip Sky Fast & Fixed de la Bredent, este că avem posibilitatea de a oferi pacienților, într-o singură zi, dinți ficși cu care pot mânca imediat după operație.

Sky Fast & Fixed de la Bredent
Implantologie

All-on-4 / All-on-6

Tehnica All-on-4/6 oferă pacienților o lucrare protetică complet fixă în ziua intervenției, sau în cel mai scurt timp.

All-on-4/6 sunt soluții absolut stabile și cu un foarte bun prognostic pe termen lung. Conform protocolului original All-on-4/6, simultan cu inserarea implanturilor dentare are loc și fixarea protezei provizorii. După osteointegrarea implanturilor se va aplica lucrarea finală iar în tot acest timp pacientul poate mânca, zâmbi și avea o viață absolut normală.

Implantologie

Este tratamentul cu implanturi dentare soluția potrivită pentru mine?

Etapele inserării unui implant dentar

Consultație

Înaintea de realizarea unei intervenții ce presupune inserarea unuia sau mai multor implanturi, are loc o consultație amănunțită în cadrul căreia se va realiza o radiografie tridimensională, fotografii ale situației inițiale și o scanare a cavității bucale.

Pe baza acestora are loc o discuție unde ți se va explica care este particularitatea cazului tău, ce soluții există, care sunt etapele și ce presupune intervenția. De asemenea, vom discuta care sunt recomandările înainte și după, ce alte alternative sunt, care sunt costurile și cât va dura intervenția.

Împreună vom crea un plan de tratament detaliat. Astfel tu vei ști în permanență care sunt etapele pe care va trebui să le parcurgi și ce presupun acestea.


În urma consultației vei avea:

 • claritate asupra etapelor tratamentelor, durata de timp
 • plan de tratament detaliat recomandat de echipa de specialiști ai clinicii
 • deviz cu un grad ridicat de exactitate (opțiuni de plata in rate)
 • opțiuni și planuri alternative de tratament

Toate investigațiile radiologice se realizează direct în clinică, astfel încât nu mai este nevoie să parcurgi orașul către alte centre de radiologie.

Analize

Reușita tratamentelor cu implant dentar sunt extrem de importante pentru noi.

De aceea, în funcție de istoricul medical al fiecărui pacient recomandăm înainte de intervenții acordul medicului specialist care urmăreste pacientul în afecțiunile de care suferă.

Astfel, vom putea identifica potențiale probleme care pot afecta procedura, procesul de vindecare sau care pot împiedica realizarea unei astfel de intervenții.

Asanarea cavității orale

Implanturile dentare sunt dispozitive sterile și, pentru a preveni contaminarea, acestea vor trebui introduse într-un mediu lipsit de infecții.

Așadar, prima etapă va consta în pregătirea cavității orale prin următoarele proceduri: detartraj, periaj, airflow, tratarea cariilor (odontologie) și rezolvarea problemelor dentare care ar putea duce la apariția infecțiilor.

Inserarea implantului dentar

Implantul este inserat chirurgical în os printr-o procedură ușoară și foarte puțin invazivă. Indiferent de complexitatea lucrării, vă oferim siguranță și rapiditate cu ajutorul echipei noastre de profesioniști și a materialelor și tehnologiei de calitate.

Sistemul de implanturi dentare potrivit depinde de problemele dentare cu care se confruntă pacientul. Recomandarea se va face în funcție de volumul țesutului osos observat în urma investigațiilor radiologice, de restul danturii, dar și de nevoile pacientului.

Cât durează procedura?

Procesul propriu zis de inserare a implantului dentar poate dura între 20 de minute și câteva ore.

Care sunt costurile implanturilor dentare?

Tratamentul cu implanturi dentare implică următoarele costuri:

- pentru serviciile stomatologice premergătoare intervenției de inserare implant, ex.: consultație, radiografie, rezolvarea problemelor dentare care pot afecta vindecarea și succesul intervenției vezi prețurile

Implantul propriu-zis

Bontul protetic

Coroana dentară

Costul implantului dentar propriu-zis diferă în funcție de producător. În clinica Smile Vision folosim implanturi dentare de la MIS, Dentium, Bredent, Megagen.

Implant dentar Mis/ Dentium / Megagen - 500 euro

Implant dentar Bredent cu garanție pe viață - 800 euro

Prețul bontului protetic diferă în funcție de caracteristicile sale, pentru că poate avea forme și angulații diferite, potrivit situației clinice a pacientului.

Vezi care sunt prețurile pentru un bont protetic.

Prețul coroanei dentare diferă în funcție de materialul din care este realizată.

Vezi care sunt prețurile pentru coroane dentare.

Recuperare și igienă orală
după inserarea unui implant dentar

Nimeni nu-și dorește complicații sau eșec după tratamentul de inserare al unui implant dentar. Ca pacient, ar trebui să faci tot ce-ți stă în putință pentru a evita aceasta situație. Să urmezi instrucțiunile medicului dentist post operației de implant dar și îngrijirea lor pe termen lung sunt condiții absolut necesare pentru a păstra implanturile cat mai mult.

Pentru mai multe detalii și sfaturi legate de modalitățile în care este recomandat să-ți îngrijești dantura înaintea, în timpul sau în urma fiecărei proceduri stomatologice, te rugăm să accesezi secțiunea indicații utile pentru pacienți.

Cât rezistă un implant dentar?

Un implant dentar poate avea o durată de viață lungă, între 10 și 30 de ani. Totuși, acest lucru depinde foarte mult de igiena orală, de vizitele regulate la medicul dentist, dar și de stilul de viață (un regim alimentar sănătos, evitarea fumatului).

De ce să alegi serviciile Smile Vision?

Datorită experienței, a pregătiriii temeinice și a tehnicilor pe care le utilizăm în toate procedurile de implantologie dentară, inserarea unui implant este ușor de suportat, iar recuperarea este rapidă. În funcție de situația clinică inițială și duritatea osului, în unele cazuri veți putea pleca după intervenția de inserare a implanturilor cu dinți provizorii, dinți cu care puteți zâmbi, mânca și vorbi.

Modalitățile prin care realizăm inserarea implantului ne ajută să redăm aspectul natural al dinților, nu doar la nivel estetic, ci și legat de funcționalitatea acestora. Și asta datorită pregătirii temeinice și a experienței de peste 13 ani în domeniu.

În clinica Smile Vision, intervențiile chirurgicale de inserare a implanturilor Megagen, Bredent, Dentium, MIS sunt efectuate cu succes de către Dr. Mario Chilom și Dr. Paul Zaharia.

Fiind echipați cu propriul laborator de tehnică dentară digitalizat, toate lucrările protetice necesare pacienților, de la cele mai simple până la cele mai complexe se realizează mai rapid, numărul ședințelor pacienților în cadrul clinicii este redus, iar rezultatul final este replica unui dinte natural ce reprezintă o lucrare personalizată, realizată în strânsă comunicare între medicul stomatolog specialist și tehnicianul dentar.

Toate investigațiile radiologice necesare la intervențiile cu implant dentar se pot realiza direct în clinică, nefiind necesară deplasarea către alte centre de imagistică.

Tratamentele cu implant dentar implică în general mai multe vizite, pe care le planificăm și eficientizăm astfel încât pacienții Smile Vision câștigă timp.

Garanția pentru orice lucrare pe implant este de 5 ani cu respectarea recomandărilor și consultului regulat la fiecare 6 luni.


Vino la o consultație și află mai multe
despre sănătatea dinților tăi!

Vreau o programare

Medicii noștri

Paul Zaharia

Paul Zaharia

Chirurgie, implantologie