Cazuri

Alexandra

Alexandra

Mereu am ținut la dantura mea și am avut grijă de ea mergând la dentist regulat și am ținut cont de toate sfaturile lui. Mi-aș fi dorit ca eforturile mele să nu fi fost în zadar. Însă cu toate astea, cu mulți ani în urmă am avut parte de tratamente care au scăzut rezistența dinților.

De data asta mi-am pus toată încrederea în echipa Smile Vision și totul a ieșit foarte bine. Nu sunt happy că am implant si coroane... dar măcar arată ok, arată natural, ăsta e singurul lucru care mă liniștește. Cât despre experiența mea, ce pot să spun? Dacă nu aveam încredere nu alegeam să fac pasul ăsta. Sori este și prietena mea și dentistul meu, iar prin ea l-am cunoscut și pe domnul doctor Zaharia. Toti sunt oameni faini, prietenoși, glumeți și cel mai important, sunt profi. I-am recomandat și până acum și i-aș recomanda oricând :)

Particularitatea cazului

În încercarea de a restaura incisivul central, după îndepărtarea coroanei vechi necorespunzătoare din punct de vedere estetic, s-a constatat că dintele era distrus până la nivelul gingiei. În acest caz orice încercare de restaurare nu are un prognostic bun pe termen lung. Este recomandată extracția iar după efectuarea ei s-a inserat imediat un implant dentar urmat de o coroană provizorie.

Dificultatea cazului a constat în păstrarea aspectului estetic al incisivului central, dinte care are vizibilitatea cea mai mare și care domină expresia zâmbetului și a feței.

Responsabilitatea este foarte mare, pentru că cea mai mică greșeală produce un dezechilibru care are un impact major asupra esteticii.

Abordare

Etapele

 • Tratament canal, Reconstituire
 • Ablație coroană, Extracție, Inserare Implant, Coroană provizorie

La două luni după intervenție s-a realizat lucrarea finală (3 coroane integral ceramice, 3 fațete) pe un teren sănătos și stabil.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia
Sorina Copaci
Sorina Copaci
Madalina

Mădălina

Sunt Mădălina, am 26 de ani, iar ca orice femeie m-am concentrat și pe aspectul fizic, dantura fiind parte importantă pentru mine, chiar o carte de vizită.

Nu aș putea să spun că am avut o dantură groaznică, mai degrabă problematică, suficient cât să mă facă să nu zâmbesc natural.

De aici am acumulat anumite frustrări, indiferent de cât de sigură eram pe mine, mereu simțeam că mai e nevoie de ceva.

Așa am ajuns la Smile Vision, și chiar pot să spun că viața mea s-a schimbat. Paul și Sergiu au înțeles perfect ce îmi doresc, iar în 7 luni zâmbetul meu a devenit liber.

Dacă până de curând l-am ascuns, acum abia mă oprești din a zâmbi.

Vă mulțumesc oameni frumoși!

Particularitatea cazului

Mădalina își dorea îmbunătățirea radicală a zâmbetului, un zâmbet estetic, frumos, fără diastemă (strungă), mai alb, dar în același timp având o culoare și un aspect natural.

Prima etapă a constat în simularea viitoriilor dinți astfel încât să existe experiența rezultatului final înainte de începerea tratamentelor.

Provocările acestui caz au constat în:

 • inserarea implantului într-un spațiu limitat datorită faptului că dintele extras (incisivul lateral stâng) era un dinte fără os în jurul lui
 • implementarea a 3 soluții protetice diferite (fațetă/coroană integral ceramică dinte/implant) pe 3 dinți diferiți (dinte natural integru/dinte natural colorat/implant).

Abordare

Etapele

 • Simularea zâmbetului folosind tehnica WAX-UP realizată de tehnician și MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final.
 • Ablație coroană, extracție, inserare implant, grefă țesut conjunctiv, coroană provizorie
 • Aplicarea lucrării finale la 2 luni constând în 4 fațete și 2 coroane.

Echipa

Sergiu Buzatu
Sergiu Buzatu
Paul Zaharia
Paul Zaharia
Olimpia

Olimpia

Îmi place să mă bucur de viață, să râd și să iau tot ce vine cu optimism. Sunt un om vesel.

Din cauza unui tratament necorespunzător realizat cu mult timp în urmă și care nu evolua bine, nu mă simțeam deloc confortabil cu mine, cu dantura mea și eram îngrijorată. Am avut curajul să verific, să cer o părere, să nu ignor problemele și disconfortul ce îl aveam. În sfârșit cineva care are curajul de a găsi o soluție, sigur pe ce spune, rapid... M-am bucurat că pot să rezolv imediat. Mi-au explicat toate riscurile. Primul implant, prima experiență... încredere totală. Am știut că sunt pe mâini bune și că pot să am încredere că se face ce trebuie.

S-a vindecat totul foarte frumos, fără durere, umflături sau alte probleme.Vin la voi pentru că am încredere. Sănătatea e totul pentru mine. Sunteți implicați, dedicați, sunteți profesioniști și vă faceți meseria cu drag... este altceva... mă simt în siguranță.

Particularitatea cazului

Din punct de vedere estetic Olimpia nu era mulțumită în totalitate de dantura ei. Pe dintele lateral era aplicată o coroană ce se dorea înlocuită. La îndepărtarea coroanei vechi, dintele era foarte distrus și nu se mai putea salva, era necesară extragerea dintelui și inserarea unui implant.

Pentru cineva vesel care se bucură și zâmbește mult, provocarea a constat în păstrarea danturii intacte (fara dinți lipsă) pe durata vindecării și a osointegrării implantului.

Într-o singură ședință s-a realizat intervenția de inserare a implantului și aplicarea unei lucrări provizorii. La 2 luni s-a aplicat lucrarea finală.

Abordare

Etapele

 • Simularea zâmbetului folosind tehnica MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final.
 • Ablație coroană, extracție, inserare implant, grefă țesut conjunctiv, coroană provizorie
 • Aplicarea lucrării finale la 2 luni constând din o coroană ceramică pe bont individual de zirconiu

Echipa

Mario Chilom
Mario Chilom
Paul Zaharia
Paul Zaharia
Marius

Marius

Am venit la clinica Smile Vision pentru lucrări mici. După multe experiențe neplăcute care au dus și la pierderea a două măsele, am venit reticent și rezervat. În schimb aici am văzut cum se lucrează, cum decurg lucrurile și era altceva. Am prins încredere și curaj. M-am lăsat pe mâna lor pentru intervențiile de implant dentar necesare și totul a decurs simplu și rapid.

La un consult, domnul doctor Paul Zaharia m-a întrebat dacă nu vreau să fac ceva și cu cei doi incisivi. Îi aveam de când mă știu și nu mi-am pus niciodată problema lor.

Mi-a făcut o simulare, am testat-o câteva zile și am fost extrem de încântat. Cât de mult contează un zâmbet aliniat, armonios, frumos... mă simțeam tare bine. Nu am mai stat pe gânduri și am mers pe mâna lor cu un tratament definitiv: ajustarea gingiei și aplicarea de fațete... cea mai bună alegere.

Sincer mă simt împlinit, satisfăcut și zâmbesc non-stop… câteodată mă întreb dacă nu exagerez :) Mă bucur că v-am găsit și am dat curs propunerilor voastre.

Particularitatea cazului

Marius și-a dorit ca cei doi incisivi laterali să aibă o formă normală, bine armonizată.

Dinții erau foarte mici și aveau o poziție ectopică.

În zona extracțiilor osul gingival era foarte retras.

Abordare

Etapele

 • Simularea zâmbetului folosind tehnica WAX-UP realizată de tehnician și MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final înainte de începerea tratamentului.
 • Aplicare fațetelor cu o preparare minimă a dinților (la un dinte nefiind deloc necesară)
 • În zona extracțiilor s-a efectuat: inserare implant + grefă de țesut conjunctiv + capă vindecare
 • S-a abordat o tehnică mai simplă și foarte predictibilă care are ca rezultat un timp de așteptare mai mic (decât dacă am fi făcut adiții osoase) cu recuperare rapidă și disconfort minim

Numărul de intervenții a fost minim, deoarece a fost posibil să aplicăm capa de vindecare în timpul operației și la 2 luni s-au aplicat dinții lipsă.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia
Sorina Copaci
Sorina Copaci