Cazuri

Descoperă povestea din spatele zâmbetelor pacienților noștri și află mai multe despre tratamentele realizate și experiența lor.

O călătorie personală de la grijă, emoție, la sănătate, încredere, expresie de sine și frumos. Le mulțumim pentru deschiderea și curajul de a face disponibilă povestea lor și ȚIE.

Alexandra

Alexandra

Mereu am ținut la dantura mea și am avut grijă de ea mergând la dentist regulat și am ținut cont de toate sfaturile lui. Mi-aș fi dorit ca eforturile mele să nu fi fost în zadar. Însă cu toate astea, cu mulți ani în urmă am avut parte de tratamente care au scăzut rezistența dinților.

De data asta mi-am pus toată încrederea în echipa Smile Vision și totul a ieșit foarte bine. Nu sunt happy că am implant si coroane... dar măcar arată ok, arată natural, ăsta e singurul lucru care mă liniștește. Cât despre experiența mea, ce pot să spun? Dacă nu aveam încredere nu alegeam să fac pasul ăsta. Sori este și prietena mea și dentistul meu, iar prin ea l-am cunoscut și pe domnul doctor Zaharia. Toti sunt oameni faini, prietenoși, glumeți și cel mai important, sunt profi. I-am recomandat și până acum și i-aș recomanda oricând :)

Particularitatea cazului

În încercarea de a restaura incisivul central, după îndepărtarea coroanei vechi necorespunzătoare din punct de vedere estetic, s-a constatat că dintele era distrus până la nivelul gingiei. În acest caz orice încercare de restaurare nu are un prognostic bun pe termen lung. Este recomandată extracția iar după efectuarea ei s-a inserat imediat un implant dentar urmat de o coroană provizorie.

Dificultatea cazului a constat în păstrarea aspectului estetic al incisivului central, dinte care are vizibilitatea cea mai mare și care domină expresia zâmbetului și a feței.

Responsabilitatea este foarte mare, pentru că cea mai mică greșeală produce un dezechilibru care are un impact major asupra esteticii.

Abordare

Etapele

 • Tratament canal, Reconstituire
 • Ablație coroană, Extracție, Inserare Implant, Coroană provizorie

La două luni după intervenție s-a realizat lucrarea finală (3 coroane integral ceramice, 3 fațete) pe un teren sănătos și stabil.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia
Sorina Copaci
Sorina Copaci
Madalina

Mădălina

Sunt Mădălina, am 26 de ani, iar ca orice femeie m-am concentrat și pe aspectul fizic, dantura fiind parte importantă pentru mine, chiar o carte de vizită.

Nu aș putea să spun că am avut o dantură groaznică, mai degrabă problematică, suficient cât să mă facă să nu zâmbesc natural.

De aici am acumulat anumite frustrări, indiferent de cât de sigură eram pe mine, mereu simțeam că mai e nevoie de ceva.

Așa am ajuns la Smile Vision, și chiar pot să spun că viața mea s-a schimbat. Paul și Sergiu au înțeles perfect ce îmi doresc, iar în 7 luni zâmbetul meu a devenit liber.

Dacă până de curând l-am ascuns, acum abia mă oprești din a zâmbi.

Vă mulțumesc oameni frumoși!

Particularitatea cazului

Mădalina își dorea îmbunătățirea radicală a zâmbetului, un zâmbet estetic, frumos, fără diastemă (strungă), mai alb, dar în același timp având o culoare și un aspect natural.

Prima etapă a constat în simularea viitoriilor dinți astfel încât să existe experiența rezultatului final înainte de începerea tratamentelor.

Provocările acestui caz au constat în:

 • inserarea implantului într-un spațiu limitat datorită faptului că dintele extras (incisivul lateral stâng) era un dinte fără os în jurul lui
 • implementarea a 3 soluții protetice diferite (fațetă/coroană integral ceramică dinte/implant) pe 3 dinți diferiți (dinte natural integru/dinte natural colorat/implant).

Abordare

Etapele

 • Simularea zâmbetului folosind tehnica WAX-UP realizată de tehnician și MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final.
 • Ablație coroană, extracție, inserare implant, grefă țesut conjunctiv, coroană provizorie
 • Aplicarea lucrării finale la 2 luni constând în 4 fațete și 2 coroane.

Echipa

Sergiu Buzatu
Sergiu Buzatu
Paul Zaharia
Paul Zaharia
Olimpia

Olimpia

Îmi place să mă bucur de viață, să râd și să iau tot ce vine cu optimism. Sunt un om vesel.

Din cauza unui tratament necorespunzător realizat cu mult timp în urmă și care nu evolua bine, nu mă simțeam deloc confortabil cu mine, cu dantura mea și eram îngrijorată. Am avut curajul să verific, să cer o părere, să nu ignor problemele și disconfortul ce îl aveam. În sfârșit cineva care are curajul de a găsi o soluție, sigur pe ce spune, rapid... M-am bucurat că pot să rezolv imediat. Mi-au explicat toate riscurile. Primul implant, prima experiență... încredere totală. Am știut că sunt pe mâini bune și că pot să am încredere că se face ce trebuie.

S-a vindecat totul foarte frumos, fără durere, umflături sau alte probleme.Vin la voi pentru că am încredere. Sănătatea e totul pentru mine. Sunteți implicați, dedicați, sunteți profesioniști și vă faceți meseria cu drag... este altceva... mă simt în siguranță.

Particularitatea cazului

Din punct de vedere estetic Olimpia nu era mulțumită în totalitate de dantura ei. Pe dintele lateral era aplicată o coroană ce se dorea înlocuită. La îndepărtarea coroanei vechi, dintele era foarte distrus și nu se mai putea salva, era necesară extragerea dintelui și inserarea unui implant.

Pentru cineva vesel care se bucură și zâmbește mult, provocarea a constat în păstrarea danturii intacte (fara dinți lipsă) pe durata vindecării și a osointegrării implantului.

Într-o singură ședință s-a realizat intervenția de inserare a implantului și aplicarea unei lucrări provizorii. La 2 luni s-a aplicat lucrarea finală.

Abordare

Etapele

 • Simularea zâmbetului folosind tehnica MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final.
 • Ablație coroană, extracție, inserare implant, grefă țesut conjunctiv, coroană provizorie
 • Aplicarea lucrării finale la 2 luni constând din o coroană ceramică pe bont individual de zirconiu

Echipa

Mario Chilom
Mario Chilom
Paul Zaharia
Paul Zaharia
Marius

Marius

Am venit la clinica Smile Vision pentru lucrări mici. După multe experiențe neplăcute care au dus și la pierderea a două măsele, am venit reticent și rezervat. În schimb aici am văzut cum se lucrează, cum decurg lucrurile și era altceva. Am prins încredere și curaj. M-am lăsat pe mâna lor pentru intervențiile de implant dentar necesare și totul a decurs simplu și rapid.

La un consult, domnul doctor Paul Zaharia m-a întrebat dacă nu vreau să fac ceva și cu cei doi incisivi. Îi aveam de când mă știu și nu mi-am pus niciodată problema lor.

Mi-a făcut o simulare, am testat-o câteva zile și am fost extrem de încântat. Cât de mult contează un zâmbet aliniat, armonios, frumos... mă simțeam tare bine. Nu am mai stat pe gânduri și am mers pe mâna lor cu un tratament definitiv: ajustarea gingiei și aplicarea de fațete... cea mai bună alegere.

Sincer mă simt împlinit, satisfăcut și zâmbesc non-stop… câteodată mă întreb dacă nu exagerez :) Mă bucur că v-am găsit și am dat curs propunerilor voastre.

Particularitatea cazului

Marius și-a dorit ca cei doi incisivi laterali să aibă o formă normală, bine armonizată.

Dinții erau foarte mici și aveau o poziție ectopică.

În zona extracțiilor osul gingival era foarte retras.

Abordare

Etapele

 • Simularea zâmbetului folosind tehnica WAX-UP realizată de tehnician și MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final înainte de începerea tratamentului.
 • Aplicare fațetelor cu o preparare minimă a dinților (la un dinte nefiind deloc necesară)
 • În zona extracțiilor s-a efectuat: inserare implant + grefă de țesut conjunctiv + capă vindecare
 • S-a abordat o tehnică mai simplă și foarte predictibilă care are ca rezultat un timp de așteptare mai mic (decât dacă am fi făcut adiții osoase) cu recuperare rapidă și disconfort minim

Numărul de intervenții a fost minim, deoarece a fost posibil să aplicăm capa de vindecare în timpul operației și la 2 luni s-au aplicat dinții lipsă.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia
Sorina Copaci
Sorina Copaci

Loredana

Am mers întotdeauna cu groază la dentist. Mi-a fost mereu frică și teamă de medicii stomatologi. Asta a fost cea mai mare temere a mea. Aici l-am întâlnit pe Dr. Paul Zaharia, un om de milioane și de o finețe de nedescris. Am uitat ce înseamnă durerea de dinți și am uitat ce înseamnă frica de stomatolog. Acum mă simt împlinită, pot zâmbi liniștită.

M-am uitat în oglindă, am zâmbit și mi-am spus:

“În sfârșit pot să zâmbesc”.

Poza Loredana
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Lucrările anterioare au avut un impact negativ emoțional și social. Loredana nu zâmbea, se ferea chiar să vorbească și avea dureri atunci când a venit la noi.

După rezolvarea urgențelor i-am prezentat posibilitatea de a avea o avea o dantură sănătoasă, fără probleme pe termen lung. Libertatea de a zâmbi în voie a inspirat-o și astfel a ales să nu mai amâne începerea tratamentelor.

După îndepărtarea lucrării vechi a fost necesară extragerea incisivul central înlocuindu-l cu un implant. Inserarea implantului nu s-a putut realiza în aceeași ședință cu extracția ceea ce a făcut cazul o nouă provocare estetică.

O altă provocare a fost faptul că lucrarea inițială nu respecta ghidajele estetice/funcționale și că anatomia pacientei era o provocare în sine - lipsa simetriei faciale și a simetriei poziționării maxilarelor în planul feței.

A fost nevoie de mai multe rânduri de lucrări provizorii pentru a testa funcționalitatea și adaptarea la noua poziție.

Abordare

Etapele

 • Tratarea dinților ce nu erau în lucrările protetice.
 • Îndepărtarea lucrărilor protetice existente necorespunzătoare și realizarea extracțiilor pentru dinții ce nu se puteau salva. Pentru eliminarea oricărui impact funcțional și social s-au executate lucrări provizorii pe toată durata intervențiilor.
 • Tratarea tuturor dinților care necesită intervenții iar după două luni de la extracție s-a inserat un implant în locul centralului superior împreună cu o coroană provizorie imediată.
 • După osteointegrarea implantului s-a efectuat toată lucrarea protetică superioară din coroane și punți de Zirconia Monolithic.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia
Sergiu Buzatu
Sergiu Buzatu

Andreea

Toate complexele pe care le aveam înainte din cauză că dinții mei nu erau drepți, au dispărut.

Nu îmi mai fac probleme în momentul în care trebuie să zâmbesc, mă uit cu încredere în oglindă și mă bucur să văd că am zâmbetul la care am visat dintotdeauna.

Medicii de aici și experiența avută pe parcursul celor 5 ani de zile este cu totul diferită.

A fost foarte multă deschidere, sinceritate și încredere care m-au determinat să vin aici și să îmi doresc să vin în continuare.

Andreea
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Din dorința de a avea zâmbetul mult dorit, Andreea a purtat o perioadă îndelungată aparat dentar. Pe durata purtării aparatului dentar s-a realizat re-tratatrea dinților afectați cu tratamente endodontice și s-au înlocuit obturațiile vechi necorespunzătoare dpdv estetic.

După îndepărtarea aparatului dentar, Andreea nu era 100% mulțumită de zâmbetul ei.

Aplicarea de fațete dentare era singura opțiune pentru a avea zâmbetul mult dorit, la care visase mereu.

Am analizat împreună ce și-ar dori și cum va arăta viitorul ei zâmbet.

Pornind pe un fond sănătos, după tratamentul gingiilor pentru stoparea evoluției bolii paradontale, s-a realizat o simulare (mock-up) cu dinții finali.

După o perioadă de câteva săptămâni s-au realizat și aplicat fațetele finale, integral din ceramică.

Abordare

Etapele

 • Igienizare - testare pentru germeni parodontali - tratament parodontal
 • Retratarea dintilor și înlocuirea obturațiilor
 • Îndepărtarea aparatului ortodontic
 • Tratarea gingiilor pentru stoparea evoluției bolii parodontale apărută în urma tratamentului ortodontic
 • Analiza și simularea zâmbetului folosind tehnica WAX-UP realizată de tehnician și MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final
 • Prepararea dinților în vederea realizării și cimentării fațetelor de ceramică

Echipa

Mario Chilom
Mario Chilom

Dan

Dan si Dr. Paul Zaharia
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Dan a venit adresând probleme minore legate de sensibilitatea dinților care erau foarte abrazati și probleme parodontale cronice localizate. Abraziunea era din cauza unui bruxism intens iar problemele parodontale au apărut din cauza lipsei mai multor dinți.

La consultația initiala a fost prezentată situatia generala nefavorabila si riscurile neinceperii tratamentelor: pierderea rapida a suportului osos si gingival la dinți care mai exista.

Pacientul nu a fost convins de necesitate intervenției imediate si a preferat sa mai “astepte”. După o perioada de pauza de cateva luni s-a reîntors în clinică datorită sensibilității apărute la dinții frontali - aceștia aveau un grad mare de uzură, încât s-a ajuns la nerv și erau sensibili la cele mai mici diferențe de temperatură.

Abordare

Etapele

 • Rezolvarea imediată a cariilor, a sensibilităților apărute și stabilizarea parodontală.
 • Tratarea dinților restanți (tratamente endodontice, reconstituiri cu pivoți din fibră de sticlă), realizarea de lucrări protetice provizorii pentru a testa funcțional și estetic noul raport dintre mandibulă și maxilar prin aplicarea lucrărilor provizorii.
 • Realizarea lucrărilor finale de Zirconia Monolithic (efect estetic satisfăcător, compatibilitate 100%, rezistență crescută).

Echipa

Sergiu Buzatu
Sergiu Buzatu
Paul Zaharia
Paul Zaharia

Iva

Știi momentul acela în care ai o idee, dar nu știi de unde s-o apuci și cum să o finalizezi? Cam așa am ajuns eu la Dr. Paul Zaharia, unde spre marea mea surpriză am avut parte de clarificare și de pași concreți asupra unei scheme de tratamente complexe și complete la finalul căreia am obținut ceea ce mi-am dorit: o dantură sănătoasă și frumoasă.

Am descoperit o echipă de medici dedicați, implicați și profesioniști. M-am bucurat de fiecare pas (chiar dacă se spune că la stomatolog nu ai cum să mergi cu plăcere) și pot spune că fiecare vizită la Clinica Smile Vision este ca o mică reuniune de familie. RECOMAND cu 10 stele!!!

Mulțumesc Dr. Paul Zaharia! Mulțumesc Smile Vision!

Iva si Dr. Paul Zaharia
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Provocare estetică - persoană publică / interacțiune socială frecventă.

Probleme la nivelul gingiilor / parodonțiului de susținere a dinților.

Lipsa unei funcționalități corespunzătoare masticatorii.

S-a început cu stabilizarea parodonțiului/gingiilor astfel încât tratamentele ulterioare să fie realizate pe o bază stabilă și sănătoasă. Extracția dinților cu probleme și inserarea imediată a implanturilor împreună cu coroane provizorii pentru a restaura masticația și pentru un efect estetic/funcțional desăvârșit. În timpul intervenției s-au realizat atât augmentare osoasă cât și grefe de gingie pentru a compensa resorbția osoasă fiziologică, ce apare inevitabil în urma oricăror extracții.

Realizarea unei simulări cu dinții finali.

Realizarea fațetelor integral din ceramică și a coroanelor finale.

Abordare

Etapele

 • Igienizare - testare pentru germeni parodontali - tratament parodontal.
 • Extracțiile molarilor și inserarea implanturilor cu adiție de os, grefă de țesut conjunctiv, coroane provizorii.
 • Wax-up / Mock-up - simularea noului zâmbet și “purtarea” lui câteva zile astfel încât să avem o confirmare că totul este bine dpdv estetic și funcțional.
 • Prepararea dinților în vederea realizării și cimentării fațetelor.
 • Executarea unei gutiere de bruxism pentru a minimiza efectul bruxismului de-a lungul timpului = uzura rapidă a dinților și posibil decimentarea fațetelor.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia
Sergiu Buzatu
Sergiu Buzatu
Mario Chilom
Mario Chilom
Sorina Copaci
Sorina Copaci

Mihaela

Din cauza unui mic accident din copilărie, dinții mei frontali au avut de suferit. Cu timpul aceștia au căpătat un aspect inestetic, ceea ce mă deranja.

Cunoscându-l pe Dr. Mario de mult timp și văzând cu ochii mei alte lucrări realizate de el, mi-am făcut curaj să încep această călătorie alături de el. Am venit la Clinica Smile Vision pentru a-mi “repara” dinții frontali și am ajuns să-mi fac toată arcada superioară datorită simulării făcute în primele ședințe.

Toți cei din jurul meu au observat schimbarea făcută, iar eu sunt mai mult decât încântată de rezultat. Pur și simplu a fost o plăcere să vin în clinică, Dr. Mario și Carina au fost în primul rând profesioniști dar în același timp și prietenoși. Recomand cu mult drag!

Mihaela
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Mihaela a ajuns la noi cu dureri perseverente la dinții frontali, aceștia aveau colorații accentuate cauzate de tratamentele de canal realizate cu mulți ani în urmă.

Prima etapă a constat în rezolvarea urgenței prin tratarea dinților care prezentau dureri, urmate de reconstrucția acestora și punerea coroanelor provizorii.

Prin tehnica WAX-UP și MOCK-UP s-a făcut simularea zâmbetului, pentru a vedea încă de la început cum vor arăta dinții finali.

În urma șlefuirii, scanării și a măsurătorilor exacte, lucrările protetice s-au potrivit perfect, nefiind necesare ajustări. A urmat cimentarea definitivă a coroanelor integral ceramice pe incisivi, a fațetelor pe dinții frontali laterali, canini, premolari și coroane din zirconiu pe molari.

Abordare

Etapele

 • Igienizare și tratament parodontal
 • Realizarea tratamentelor de canal pe dinții frontali
 • Analiza și simularea zâmbetului folosind tehnica WAX-UP realizată de tehnician și MOCK-UP realizată în clinică, pentru experiența reală a rezultatului final
 • Chirurgie parodontală, gingivectomie la dinți
 • Aplicarea fațetelor dentare provizorii
 • Realizarea și aplicarea coroanelor integral ceramice pe incisivi, a fațetelor pe dinții frontali laterali, canini și premolari și coroane din zirconiu pe molari

Echipa

Mario Chilom
Mario Chilom

Ionuța

Una din amintirile copilăriei mele, este legată de problemele dentare, care m-au chinuit mulți ani. Îmi doream mereu să am dinți albi, drepți, să pot zâmbi fără nicio reținere.

În momentul în care am realizat că dantura și sănătatea nu se lasă pe mâna oricui, la recomandările primite de la mai multe cunoștințe, am ales clinica Smile Vision și, la rândul meu, am recomandat și eu mai departe serviciile lor.

Mi-a câștigat încrederea această clinică. Consider că ați dat dovadă de mult profesionalism, punctualitate, calitate, abilitate de a adapta serviciile (programările) după dorința pacientului. Pentru mine, efectele imediate ale venirii mele la clinica Smile Vision sunt legate de sănătatea mea, dar și de estetică.

Sunteți primitori și profesioniști. Vă mulțumesc!

Ionuța
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

La consultația inițială pacienta noastră acuza iritații și sângerări gingivale.

A fost necesar să dăm jos o parte din lucrare și s-a putut observa că dinții necesitau să fie retratați. De asemenea, din cauza lipsei a doi dinți laterali superiori lucrarea protetică inițială era realizată dintr-o singură piesă și toți dinții erau uniți, oferind un minus estetic major.

Lucrarea era neconformă atât estetic cât și funcțional iar pacienta noastră a fost de acord să refacem toate tratamentele și să-i oferim un zâmbet cât mai frumos și fără dureri sau probleme funcționale.

Din diferite motive curbura dinților frontali urma linia buzei superioare în loc de buza inferioară, cum este normal. Provocarea a constat și în diminuarea acestei discrepanțe estetice prin lucrarea protetică.

Abordare

Etapele

 • Îndepărtarea lucrării anterioare/existente și tratament parodontal (toate gingiile erau inflamate - a fost nevoie de tratament antibiotic pentru gingii)
 • Inserarea a două implanturi în locul breșelor edentate (incisivii laterali) cu augmentare osoasă. După stabilizarea situației (aproximativ 3 luni), am conformat gingia cu ajutorul unor noi coroane provizorii (de data aceasta și pe implanturi) astfel încât gingia să fie cât mai naturală și estetică
 • Lucrare provizorie anterioară cu dinții individuali - o simulare a lucrării finale - cu ajutorul căreia am putut să urmărim îmbunătățirile estetice necesare lucrării finale

Echipa

Sorina Copaci
Sorina Copaci
Paul Zaharia
Paul Zaharia

Mariana

Am avut o lucrare în partea de sus de un an de zile, care din pacate mi-a creat probleme( dureri și inflamații). Temerea cea mai mare a fost să nu ajung la proteză dentară.

Am venit în clinica Smile Vision la recomandarea fiicei mele, echipa Smile Vision mi-a inspirat încredere și am realizat toate intervențiile complexe aici.

Deși procedura în sine a fost greu de suportat (5 extractii + 6 implanturi + aditie de os), domnul doctor a avut multă răbdare cu mine. A fost profesionist și uman.

Acum am învățat să mă acomodez cu noi dinți , pot să mănânc și să zâmbesc.
Îi recomand cu tot dragul pentru profesionalism.

Un mare Mulțumesc!!!

Mariana
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Pacienta noastră s-a prezentat cu o lucrare necorespunzătoare funcțional și estetic, realizată în altă parte cu 2 ani în urmă.

Fiind o persoană zâmbitoare și veselă, pe toată durata tratamentelor era important să luăm în considerare ca pacienta noastră să aibă o dantură completă.

Din punct de vedere estetic exista o asimetrie inestetică atunci când pacienta zâmbea, aspect care putea să fie corectat și care a fost luat în considerare în realizarea cazului.

Abordare

Etapele

 • Îndepărtarea lucrării superioare și extracția unui rest radicular infectat.
 • Realizarea unei lucrări provizorii frontale până s-a vindecat locul extracției.
 • După 1,5 luni s-au extras cei 4 dinți restanți și au fost inserate 6 implanturi cu cape de vindecare și grefe de gingie.
 • S-a realizat regularizarea festonului gingival (am nivelat gingia și osul pentru simetria zâmbetului).
 • La o săptămână după intervenție s-a realizat o lucrarea provizorie, pe care pacienta noastră a folosit-o timp de 3 luni.
 • Lucrarea finală - metalo-ceramică.

Echipa

Paul Zaharia
Paul Zaharia

Gigi

Aveam o lucrare protetică la dinții din față din 2004 realizată de către domnul Dr. Zaharia. A rezistat 17 ani. În ultimii ani gingia s-a retras iar unul dintre dinți s-a și ciobit. La un control domnul doctor mi-a explicat ce se întâmplă în timp dacă nu rezolvăm problemele.

Așa că am re-început tratamentele alături de echipa Smile Vision. Începând cu înlocuirea coroanelor dentare la dinții din față până la intervențiile de implant dentar pentru măselele lipsă. Acum mereu sunt întrebat dacă sunt dinții mei naturali.

Însă cea mai mare surpriză a fost din partea fetiței mele, nu mă așteptam să fie atât de curioasă și interesată de vizitele mele la dentist. Am putut să văd că cea mai puternică și benefică educație ce o putem oferi copiilor noștrii este prin propriul exemplu.

Mulțumesc Echipa Smile Vision!

Gigi
Inainte

Înainte

Dupa

După

Particularitatea cazului

Coroanele vechi erau uzate iar gingia era retrasă.

Pacientul suferă de Bruxism. Un dinte lateral era mai închis la culoare iar acest lucru necesita să fie “mascat” estetic pentru o potrivire cu noua lucrare protetică.

Noile lucrări protetice necesitau să aibă o formă potrivite fizionomiei pacientului, care să se adapteze și cu retracția gingivală prezentă, astfel încât să nu apară spații între dinți și să nu pară că sunt "dinți falși".

Pacientul nostru este o persoană veselă, zâmbitoare iar acest lucru trebuia "respectat" printr-o reconstituire a dinților cât mai naturală!

Abordare

Etapele

Prin schimbarea coroanelor vechi am schimbat și forma lor ca să compensăm uzura dentară și retracția gingivală.

În această situație se fac de obicei două rânduri de dinți provizorii:

 • s-au realizat coroane provizorii în cabinet (aceste provizorii au forma asemănătoare cu forma coroanelor vechi ) și s-a tratat un dinte cu ajutorul unei reconstituiri coronare datorită infiltrațiilor pe sub coroana veche.
 • la o zi după, s-a înlocuit lucrarea provizorie făcută în cabinet cu cea realizată de către tehnician care simula forma lucrării finale (în felul acesta am putut urmări dacă este ce ne dorim estetic și dacă sunt probleme de adaptare la noua formă — mâncat, vorbit, zâmbit).

Noua formă a coroanelor s-a potrivit perfect și am trecut la scanarea finală și executarea coroanelor din Zirconiu (un material foarte rezistent din punct de vedere mecanic - o lucrare integral ceramică nu ar fi rezistat datorită faptului că pacientul nostru suferă de bruxism)

Echipa

Sorina Copaci
Sorina Copaci
Mario Chilom
Mario Chilom
Paul Zaharia
Paul Zaharia