Înapoi la articole
Albire Dentara

Albirea dentară cu laserul Biolase Epic X

Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.

Tom Wilson

Fiecare dintre noi de dorim un zâmbet frumos, alb și strălucitor. Acesta ne pune mai bine în valoare personalitatea și ne ajută să avem mai multă încredere în noi. Acum, tehnologia ne permite să obținem zâmbetul perfect prin albirea dentară realizată cu ajutorul laserului Biolase Epic X.

De ce să alegi albirea dentară?

Albirea dentară cu laser este cea mai nedureroasă, neinvazivă și rapidă procedură de estetică dentară prin care obții imediat un zâmbet cât mai strălucitor și frumos. De-a lungul timpului, dinții pot suferi modificări ale culorii lor naturale. Acestea pot fi cauzate de factori precum înaintarea în vârstă, factorul genetic, consumul de alimente și băuturi care pot păta dinții, diferite traumatisme la nivelul danturii, anumite medicamente sau fumatul.

Prin folosirea laserului Biolase Epic X, se poate realiza rapid albirea dinților. Această tehnologie avansată este una dintre cele mai ușoare și eficiente metode de îmbunătățire a aspectului zâmbetului. Procedura este recomandată și pentru problemele estetice mai serioase, rezultatele fiind vizibile chiar și în cazul dinților foarte îngălbeniți sau pătați.

Etapele unui tratament de albire dentară cu laser

Înainte de a începe procedura de albire, medicul stomatolog va realiza un consult de specialitate prin care va verifica statusul dinților. De asemenea, înainte de albirea dinților este necesară și igienizarea acestora, pentru a îndepărta placa bacteriană. Abia apoi va putea începe tratamentul propriu-zis.

În următoarea etapă, se va asigura protecția gingiilor printr-o rășină specială așezată deasupra acestora și, apoi, se va putea aplica la nivelul dinților gelul de albire cu conținut de peroxid de hidrogen de 35%. Ultima etapă constă în utilizarea laserului, a cărui căldură va activa substanța din gel și va realiza procesul de albire.

Cât timp durează tratamentul de albire dentară cu laser?

Acest procedeu este incredibil de rapid și eficient. Întregul tratament durează aproximativ o oră, începând cu aplicarea rășinei protectoare până la finalizarea completă a procedurii. Laserul va fi utilizat timp de un minut pe fiecare arcadă dentară.

Ce simți în timpul tratamentului cu laser?

În timpul tratamentului, pacientul va resimți căldura produsă de către laser, dar aceasta nu va provoca niciun fel de durere sau disconfort. De asemenea, după finalizarea procedurii, poate apărea o creștere temporară a sensibilității dentare, sensibilitate care diferă de la pacient la pacient. În astfel de situații, medicul stomatolog poate recomanda un antiinflamator nesteroidian.

Contraindicații ale albirii dentare

Nu toate persoanele pot beneficia de albirea dentară, indiferent de procedura folosită. Albirea dentară este un tratament care nu este recomandat pacienților ce prezintă afecțiuni ale smalțului dentar, fisuri sau abraziuni dentare. Tratamentul este, de asemenea, nerecomandat în urma unor restaurări protetice sau a unor intervenții ododontice, în special a celor realizate pe dinții frontali.

Albirea dentară poate avea loc prin tratamentul complex cu laser, dar și prin folosirea unor substanțe speciale de albit ce pot fi aplicate și acasă. Acestea din urmă nu trebuie folosite niciodată dacă nu au fost recomandate de către medicul stomatolog. Orice fel de tratament de albire dentară utilizat fără recomandarea medicului poate duce la erori estetice serioase și, ulterior, la costuri mai ridicate pentru rezolvarea acestora.

Care sunt rezultatele albirii dentare cu laser?

Tratamentul realizat cu laserul Biolase Epic X este incredibil de eficient, chiar și în cazurile mai dificile ale dinților foarte îngălbeniți sau cu pete foarte vizibile. În urma procedurii de albire, noua culoare se va stabiliza între 48 de ore și două săptămâni. De aceea, este recomandat ca, în primele 48 de ore de după tratament, să se evite alimentele și băuturile care pot păta dinții.

Merită menționat faptul că albirea dentară nu este permanentă. Aspectul strălucitor și culoarea frumoasă a dinților va trebui menținută printr-o igienă personală riguroasă. Pentru a-și putea întreține mai ușor zâmbetul frumos, pacienții vor primi gutiere și gel de albire, pe care le vor putea utiliza acasă, conform indicațiilor medicului stomatolog.

Ce spun pacienții despre albirea cu laser?

Datorită eficienței sale și a tratamentului complet neinvaziv, care nu provoacă durere, albirea dentară cu laserul Biolase Epic X a devenit, în scurt timp, preferata pacienților. Aceștia sunt încântați pe deplin de metoda rapidă și ușoară de a obține un zâmbet perfect.

Tratamentul de albire dentară cu laserul Biolase Epic X este o metodă eficientă de a reda dinților o culoare imaculată. Fără durere, în numai o oră, poți obține un zâmbet strălucitor, care te va ajuta să îți recapeți încrederea în tine.


22.07.2021